(Pressemelding) MSC Cruises og Explora Journeys har inngått et samarbeid med MSCs cargo-divisjon, som er verdensledende innen containerfrakt, om å bruke oppkoblede smartcontainere i matforsyningen for å sikre mat og drikke av høyeste kvalitet til gjestene.
Smarte containere kan fjernovervåkes. På bildet MSC Euribia (foto: MSC Cruises).
MSC Cruises og Explora Journeys har inngått et samarbeid med søsterselskapet MSC Cargo, som er verdensledende innen containerfrakt, om å bruke «smarte containere» for å sikre at de ferskeste råvarene lastes om bord på skipene. Hver smartcontainer er utstyrt med tilkoblede enheter som samler inn data om blant annet posisjon, temperatur og luftfuktighet, og som fjernovervåkes døgnet rundt fra et sentralt kundeservicesenter i Antwerpen i Belgia. Hvis det oppstår et problem under transporten av varene, utløses det et varsel til leverandøren, som kan løse problemet under transporten. De smarte containerne er spesielt fordelaktige for kjøle- og frysevarer som kjøtt, sjømat og meieriprodukter.
Både MSC Cruises og Explora Journeys kjøper størstedelen av alle matvarer lokalt - rundt 96 prosent - men hvis et produkt ikke er tilgjengelig lokalt, blir varene fraktet til skipene fra en rekke lagre rundt om i verden. Fra det norditalienske lageret i Genova brukte MSC Cruises i fjor smarte containere med et forbedret nivå av kvalitetssikring fra 2022, ved hjelp av tradisjonelle måter å transportere mat til lands og til vanns på.
- Bruken av smarte containere har hatt en betydelig positiv innvirkning på matforsyningen vår, spesielt i markeder der det er en utfordring å få tak i alle produkter lokalt. For skipene våre i Midtøsten, for eksempel, er den lokale produksjonen begrenset, og for enkelte varer kan det ta flere uker fra lageret til skipet. Vi overvåker luftfuktigheten og temperaturen på varene som transporteres i sanntid, og om nødvendig endrer vi forholdene under transporten, slik at vi kan levere mat og drikke av høyeste kvalitet til gjestene våre med absolutt sikkerhet», sier Paolo Raia, administrerende direktør for MSC Procurement & Logistics.
Hvert år mottar MSC Cruises' flåte på 22 skip 5500 forskjellige mat- og drikkevarer, blant annet 32 millioner egg, 6 millioner liter melk, 170 000 østers, 2 millioner tomater, 900 000 kg epler og 800 000 kg sitroner. Hvert av MSC Cruises' 22 skip frakter i gjennomsnitt 22 500 kg fersk frukt, 20 000 kg friske grønnsaker og 5 400 kg fisk i løpet av en 7-netters reise.
I løpet av et 7-dagers cruise fraktes det flere tonn med mat (foto: MSC Cruises).
MSC Cruises årlige forbruk for den totale flåten av skip:
Olivenolje - 223 000 liter
Mel - 5 millioner kg
Belgfrukter - 379 000 kg
Øl - 8 millioner liter
Kjøttpålegg - 383 000 kg
Soya - 54 000 liter
Wasabi - 1 000 kg
Quinoa - 20 000 kg
Forbruk for et typisk 7-netters cruise:
Smør - 1 000 kg
Vin - 9 500 flasker
Sukker - 2 200 kg
Ris - 3 200 kg